Organizarea casei

Home / Noutăți / Organizarea casei

Povesteam aici, despre cum să ai o casă şi frumoasă şi sănătoasă. Primăvara îşi face curaj, anul nou astrologic a început, eclipsa a trecut, e un moment prielnic să facem ordine şi curăţenie, să schimbăm aerul şi energia în casă sau la birou. Deci, primăvara, să ne ocupăm de organizarea casei! Nu voi scrie acum despre cum se face curăţenie în casă, dar e de reţinut că e bine să trăieşti într-un mediu curat şi că ne afectează şi starea psihică şi emoţională, pe lângă cea fizică.

Hai să scoatem ce e mai bun din casele noastre, să maximizăm spaţiul, să optimizăm funcţionalul , mai clar, să găsim un loc potrivit pentru fiecare obiect şi fiecare activitate. Sfatul meu este să treci treptat prin fiecare cameră şi să descoperi sau să stabileşti ce funcţiune are.

Holul de la intrare e zona prin care faci trecerea de la interior la exterior (sau invers), iar pentru asta ai nevoie de anumite lucruri chiar aici şi niciunde în altă parte ( de ex. ai nevoie să depozitezi haina, pantofii, cheile etc.).

a9_foto1

sursă fotografii: pinterest

Bucătăria este în mod ideal doar pentru pregătit mâncarea, cămara pentru depozitarea alimentelor, iar locul de luat masa este evident ce scop are. Dar în nici una, dar absolut nici una din aceste zone maşina de spălat haine nu-şi are locul. Depozitezi mâncarea, o pregăteşti şi o serveşti, iar spălarea hainelor nu are legătură cu aceste activităţi. De cele mai multe ori, spaţiul nu ne permite să avem suprafeţele necesare pentru fiecare în parte. Astfel, cu puţină creativitate şi multă organizare putem găsi loc  pentru fiecare activitate, chiar şi pentru spălatul rufelor când chiar nu ai de ales.

a9_foto2

sursă fotografii: pinterest

Livingul (în varianta modernă) sau sufrageria este acea arie din casă în care se întamplă orice. Face parte din zona de zi a casei, e un spaţiu deschis care trebuie să-ţi permită să te uiţi la televizor, să lucrezi ocazional , dacă nu există o încăpere separată doar pentru asta, să primeşti musafiri, să te relaxezi, să se joace copiii etc.

Putem continua aşa prin toată casa, dar să lucrăm organizat :

Pasul 1: Dorinţa de schimbare…voinţa

Pasul 2: Definirea zonelor şi a activităţilor pentru fiecare dintre acestea.

Pasul 3: Alegem o zonă şi ne apucăm de curaţenie..aerisim, lăsăm lumina soarelui să pătrundă, separăm tot ce e util cu adevărat de ce tot ce doar ocupă spaţiul.

Sper că ţi-am stârnit curiozitatea sau chiar dorinţa pentru organizarea casei şi poate aşa se mai ordonează şi viaţa. Voi continua această poveste despre arta organizării casei şi îmi doresc să fie sursă de inspiraţie dar şi de sfaturi practice. Dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să mă contactezi şi te voi îndruma cu multă bucurie.

Cu drag,
Ştefana
 

 

Related Posts