Organizarea casei – Curăţenie de primăvară

Home / Noutăți / Organizarea casei – Curăţenie de primăvară

Din când în când vine momentul să facem curăţenie… în gânduri, în emoţii sau în casă. Interesant este că toate se leagă şi depind una de alta. Mie îmi place să pornesc de la spaţiul în care locuiesc. E un proces întreg de curăţare, ordonare şi acordare pe toate planurile. Dacă vrei ceva nou în viaţa ta trebuie să-i faci loc, să elimini ceea ce nu-ţi mai este util acum. Viaţa este schimbare continuă, transformare, adaptare. Depinde de noi.

a10_foto1

sursă foto: pinterest

Aşadar când să faci curăţenie? Când treci printr-o schimbare majoră în viaţă, sau când îţi doreşti să generezi un nou început, sau pur şi simplu când e primăvară şi natura te susţine energetic în orice proces de curăţare şi înnoire.

Prima etapă în a avea o casă ordonată şi curată este identificarea şi eliminarea dezordinii. Este minunat să ne îngăduim să creăm medii care să ne susţină şi să ne protejeze cu adevărat. Asta înseamnă să renunţăm la tot ce nu este util, nu ne inspiră şi nu ne face plăcere.

1. Momentul potrivit. Alege un moment în care chiar ai chef şi nu te strădui să faci tot odată.

2. Nu forţa lucrurile şi pune bucurie în ceea ce faci. Poţi alege câte o cameră sau chiar câte o zonă pe zi. Crearea ordinii şi eliberarea spaţiului, restabilirea unui echilibru şi bucuria trebuie să fie adevărata motivaţie.

3. Înarmează-te cu: saci de gunoi, cutii, produse de curăţenie, muzică, voie bună şi răbdare.

4.Start! Identificarea. Porneşte de sus în jos, ia fiecare sertar dulap pe rând şi scoate tot. Pentru fiecare obiect pune întrebările: Îmi face plăcere şi îmi creează bună dispoziţie? Îmi este util sau mă inspiră acum? Ce sentimente îmi aduce?  Haine vechi, cadouri neinspirate sau care doar nu mai sunt folositoare, obiecte moştenite, etc., toate trebuiesc filtrate. Fără obligaţii, fără frica de a supăra pe cineva.

5. Separarea. Împarte tot ce ai analizat pe categorii, în cutii: de păstrat , de aruncat, de donat ( win-win solution, tu scapi de ceva nefolositor şi totodată altcineva se poate bucura de acel lucru) şi de revăzut. Această ultimă cutie este pentru lucrurile care ştii că nu-ţi sunt utile, dar încă nu te poţi desprinde de ele datorită încărcăturii emoţionale. Va veni şi momentul potrivit pentru acestea.

6. Enjoy! Acum poţi rearanja totul şi te poţi bucura. Pe măsură ce anumite zone ale spaţiului devin mai libere, acelaşi lucru se întâmplă şi cu anumite părţi ale trupului, minţii şi spiritului nostru. Adaugă o vază cu flori, câteva lumânări parfumate şi gata!

Simplitate şi claritate vă doresc!

Cu drag şi spre inspiraţie,
Ştefana

 

Related Posts