Bucuria în spaţiul interior

Home / Noutăți / Bucuria în spaţiul interior

Se vorbeşte şi scrie mult despre cum putem face spaţiile interioare mai frumoase, mai elegante, mai personalizate. Obiecte de design, psihologie, feng-shui şi un infinit de alte pârghii ne stau la dispoziţie pentru a interveni asupra interiorului nostru, a spaţiului nostru interior.

Magia ordinii, scrisă de Marie Kondo este una din cărţile pe placul sufletului meu, pentru că pare a fi scrisă exact din interiorul meu şi îmi aminteşte de ce fac munca pe care o fac. Pentru că ştiu că spaţiul în care trăim sau muncim poate şi trebuie să ne aducă bucurie. Nu de asta suntem aici? Să experimentăm cu bucurie?

Magia_ordinii_Aşa că, dacă ar fi să luam ca referinţă sau ca unitate de măsură bucuria, fă-ţi timp şi priveşte în jurul tău. Cana din care îţi bei cafeaua, biroul la care lucrezi, canapeaua pe care te relaxezi, patul în care dormi şi fiecare alt obiect din interiorul în care te afli îţi sunt utile şi îţi aduc bucurie? Când analizăm spaţiul putem avea în minte aceste două atribute nedespărţite însă. Un ceva îţi poate aduce bucurie pentru ca e util şi îţi uşurează viaţa şi în acelaşi timp orice îţi aduce bucurie e util sufletului tău.

Prinşi în tumultul vieţii ajungem să locuim sau să muncim în spaţii pe care nu le cunoaştem sau cărora nu le mai oferim atenţia noastră şi chiar recunoştinţă. Pe langă partea fizică şi materială a obiectelor dintr-un spaţiu există energie, poate nu o vedem, dar o simţim şi cu siguranţă interacţionăm cu ea.

Magia ordinii oferă instrumentele pentru a-ţi face ordine în casă o dată pentru totdeauna. Printr-un proces de analiză profundă şi cunoaştere de sine, poţi apoi să alegi să păstrezi în jurul tău mai puţin dar cu efecte mult mai bune asupra stării tale interioare. Metoda de eliberare şi organizare, propune să lucrezi în ritmul tău dar pe categorii    ( haine, cărţi, hârtii etc.) şi cu paşi  precişi : simplifică, organizează şi depozitează.

Abia apoi, după ce ai eliminat dezordinea şi tot ce nu-ţi aducea bucurie constant, putem simţi diferenţa şi vedea rezultatele schimbării în întreaga viaţă. Şi abia apoi putem vedea magia unui spaţiu prin culori, texturi şi materiale.

În concluzie, recomand din toată inima să citeşti cartea şi să găseşti curajul de a aduce armonie şi bucurie în casă.

 

Cu drag,

Ştefana

 

Related Posts